Fwd: as zaterdag: AH actiedag, kamille knippen en de gemeente traineert!

 

Nieuwsbrief 33
www.behoudlutkemeer.nl | info@behoudlutkemeer.nl
Bekijk de webversie
Behoud Lutkemeer zet zich in om de Lutkemeerpolder te behouden voor de stad Amsterdam. Ook steunen?  Deel deze nieuwsbrief en houd onze website en facebookpagina in de gaten voor activiteiten, demonstraties en oproepen.
English summary below
Kamille pluk-actie
Heel veel Lutkemeer-kamille! Zin om te knippen?
Afgelopen zaterdag zijn er kilo’s kamille geoogst in de Lutkemeerpolder. Deze ligt nu te drogen. Om er thee van te maken en zakjes mee te vullen moeten de bloemen geknipt worden. Een heel rustgevend werkje met een heerlijke geur.

Zin om te helpen? Graag! Dat kan op zondagmiddag in de Tuinen van Lutkemeer of neem contact op om een zak mee naar huis te nemen.De komende tijd willen we verschillende acties doen met de kamille.

Zaterdag 25 juli Actiedag tegen AH
Zaterdag 24 juli  – In het hele land acties!
Doe ook mee en flyer een uur bij je lokale Albert Heijn aanstaande zaterdag van 13 uur tot 14 uur. Wil je flyers of stickers hebben, mail ons en wij laten je weten waar je ze kunt ophalen of we sturen ze aan je op.
Als je een actie doet -hoe klein ook- deel een berichtje liefst met foto’s op facebook, indymedia.nl of mail ze naar ons.

Nog meer tips en ideeën:

  • Aansluiten bij een groepje? Mail naar ahmustgo@riseup.net
  • Print de Brief aan de AH-manager en geef deze af bij zoveel mogelijk AH winkels
  • Neem borden en spandoeken mee. Je kunt dit bordje uitprinten of zelf een creatie maken. Tip: plak ze op karton en hang ze met een touwtje om je hals dan heb je je handen vrij voor het uitdelen van flyers.
  • Steek je ID bij je voor het geval de politie dat wil zien.
  • Neem een megafoon mee (zie Suggesties voor teksten)
  • Doe mee aan de twitterstorm met #ahmustgo en
    #behoudlutkemeer
  • Lees hier hoe je AH ook op andere manieren kunt bestoken

Wil je aan nóg toffere acties meedoen mail je naam en je mobiele nummer naar Actiegroep AH Must Go: ahmustgo@riseup.net.

Recent opende AH nog een enorm distributiecentrum in Westpoort aan de  Beiraweg, 7 km verderop.
Gemeente blijft behandeling Lutkemeer traineren
Ruim een jaar na indiening van ons verzoek ‘Herziening Bestemmingsplan’ hebben we van de bezwarencommissie gelijk gekregen: we zijn belanghebbend en de raad moet een besluit nemen. Op 30 juni zou de behandeling zijn. Allereerst was men ‘vergeten’ het op de agenda te zetten. Na aandringen van Partij voor de Dieren Amsterdam Amsterdam werd het na een urenlange zit alsnog behandeld.

Ruim duizend Amsterdammers schreven aan de raad met de vraag het verzoek serieus te nemen. Wethouder Van Doorninck ging er niet eens op in. Nee, het oordeel van het juridisch bureau was volgens haar voorbarig en het DB gaat er nog een keer naar kijken (of we wel belanghebbend zijn en of de raad wel een besluit mag nemen).

Pardon? Er is een onafhankelijke juridische weg, wij worden in het gelijkgesteld en het DB/College gaan er naar kijken wat ze er van vinden? Resultaat: agendering niet eerder dan september.

Wordt vervolgd!
De raadsvergadering is hier terug te zien vanaf 9.37.14

Extinction Rebellion in de Lutkemeer
Van 11 t/m 15 augustus, organiseert Extinction Rebellion (XR) een groot klimaatkamp in de Lutkemeer. Iedereen die zich kan vinden in de
principes van XR is welkom.

Wat kun je verwachten? Trainingen, inspirerende workshops, leuke muziek, een kamp waar je kan blijven slapen, heerlijk veganistisch eten, en (heel veel) gezelligheid! En…. naar verluid…organiseert XR een grootschalige actie in de buurt!

Het kamp is een manifestatie in solidariteit met de actiegroep Behoud Lutkemeer, die opkomt voor het laatste stukje biologische landbouwgrond in Amsterdam, waar de gemeente Amsterdam, Schiphol en Ahold een distributiecentrum willen bouwen. Behoud Lutkemeer staat symbool voor actiegroepen wereldwijd, die als David tegen Goliath strijden tegen bedrijven en overheden die zichzelf land toe-eigenen om te “ontwikkelen” ten kosten van natuur en het klimaat.

Meedoen, helpen, meer info: kijk hier.

English summary
Follow up action Ahold

A battle over the Lutkemeerpolder, in the west of Amsterdam, has been raging for years now. The municipality wants to build an distribution centers. Neighbours and thousands of sympathisers want to keep the polder, its biological agriculture and nature. The interested company has been revealed: Ahold, the holding behind Albert Heijn, Etos, Gall&Gall, and Bol.com An actionday is announced Saturday July 24th,  Send an email to ahmustgo@riseup.net if you like to join or need material.

“We will continue until Ahold got the message; AH has to go away”.

The discussion about the zoningplan will be continued in September. The councelar ignored the almost thousand mails and stated she will look at it after summer. tbc!

Last saturday kilos of Chamomile were harvested in the polder! We need help picking te flower buds. Interested? Please contact us via info@behoudlutkemeer.nl

August 11-15 XR organises a Climate Camp in the Lutkemeer: see here for more infos.

 

Doneer voor de Lutkemeer
De campagne en de juridische procedures kosten geld. Ook een steentje bijdragen? Doneer voor de Lutkemeer!
NL94 INGB 0007 2294 84 tnv Het Luchtkasteel ovv Behoud Lutkemeer
Geef je op voor alarmlijst
Als er gedreigd wordt met zandwagens en acute actie nodig is: geef je op voor de alarmlijst. mail je telefoonummer naar info@behoudlutkemeer.nl
Veel gestelde vragen over het verzet in de Lutkemeerpolder
Deze e-mail is verstuurd aan info@tent.xs4all.nl.• Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u info@behoudlutkemeer.nl toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing

 .