Kabouterdemonstratie a.s. donderdag van 17-19u

Kabouters slapen nooit, en komen op dit moment in de nacht veelvuldig samen in de Kabouterloge om nieuwe plannen uit te knobbelen tegen de konsumpsie-konkurensie-prestasie-maatschappij. Om te beginnen met de eerste internationale dag van de rechten voor de Kabouters a.s. donderdag 25 mei van 17-19.
 

Wij zijn er al om 16u bij het Stadspaleis in het Postzegelpark NZ Voorburgwal 277 om de Kabouterdemonstratie aan te kleden, als je een handje wilt komen helpen, van harte welkom!

  • 17.00 wandelen we in processie van het Kabouterbeeld naar het Spui en zingen het volkslied van de Kabouters: De uil zat in de Olmen.
  • 17.30 toespraken en voordrachten van de Kabouters van Toen en Activisten van Nu voor de prachtige Kabouteretalage van Athenaeum Boekhandel met de boekpresentatie van de Engelse vertaling van Louter Kabouter van Coen Tasman

Zie programma op https://kabouters.nu/kabouterdemonstratie-2023/

Komt allen met je puntmuts en neem een kruiwagen met een moestuintje mee.
Tot donderdag!
 
Mocht je de Kabouters willen steunen, dan ontvang je de officiële Kabouter Postzegels.  https://www.doneeractie.nl/steun-de-kabouter/-64447 

Kabouters van Nu

Helpers op weg naar het post-humanistische tijdperk
De uil zat in de olmen
Bij ‘t vallen van de nacht
En achter gindse heuvels
Daar riep de koekoek zacht:
Koekoek koekoek
koekoek, koekoek, koekoek
Koekoek koekoek
koekoek, koekoek, koekoek

De Kabouterbeweging richtte op 5 februari 1970 op de Dam de zogeheten Oranjevrijstaat op, met onder meer een Volksuniversiteit voor Sabotage en als volkslied De uil zat in de olmen. Daarbij werd een Oranjeboompje geplant, als symbool voor de alternatieve maatschappij die de Kabouterbeweging voorstond.
kab25mei.jpg
Flyer Ontwerp: AK Bouwman