Over schijnveiligheid (uit een bericht op security.nl)

Misschien moeten we bij verificatie wel naar een ander model, net als bij innovatieve decentrale ad- en tracking-vrije browsers. Geen interferentie meer door Big Tech & Big Guv gedreven, altijd weer subtiel te manipuleren authenticatie methoden en niet-verifieerbare Whois voor eindgebruikers bijvoorbeeld.

Daar waar privacy alleen nog schijnt te bestaan voor de cybercrimineel, de scammer en de spammer achter hun Privacyschildje uit Panamabijvoorbeeld en verder de grote “cloakende” bot-graai-club. Daar waar grote Big Tech jongens als Google etc. via “double Irish en de dutch sandwich’ constructies de belasting in de USA van 35% voor miljarden kunnen ontwijken, ja juist ook via ons eigenlijk helemaal niet zo brave Nederland. Tot 2020 kunnen ze rustig hiermee door. Zeker niet leuk voor “America First”-aanhgangers. We moeten derhalve naar een geheel andere New Deal.

Geen adware en surveillance gedreven zoekresultaten, maar een decentrale directe relatie tussen content-aanbieder en eindgebruiker op basis van indifferente solid blockchain core-token gebaseerde resultaten en geen profilering van alle data op basis van soms ondoorzichtige sharing- en commercie-belangen. ERC-20 token gebaseerd dus. Dat is veel eerlijker en veel privacy vriendelijker. De content aanbieder krijgt direct de opbrengsten en Google en facebook gaan maar weer eens op zoek naar een beter verdienmodel, als dat er dan nog is. Weg met graaiers en oplichters en hun sp**ks en collaboranten.

Rian, het orakel uit Veghel, had gelijk met haar “de veiligheidsoplossingen zit waarschijnlijk in de blockchain technologie”.. Zij kon het waarschijnl;ijk echter niet zo goed uitleggen. Ik begrijp nu ook beter waarom er een excuus moest worden gezocht bij Mozilla om de zogenaamde alt-right figuur, Brendan Eich, de man die ons een eeuw geleden javascript bracht en nu Brave, aan de schandpaal moest worden genageld om hem daarna weg te bonjouren als browser-ontwikkelaar.

Ja, lieve mensen, Brave 1.0 en beaker peer2peer browsers zijn betere varianten dan de eeuwige op steeds veranderende algoritmen en scripts gebaseerde chrome variabele mono-cultuur. Ook pertinent onveilig zo’n eenvormige soep.

Zo kunnen ook cert en DNS verificatieprotocollen dienovereenkomstig worden aangepast, ik heb liever “eerlijke” AI sturing dan Big Tech commercial verkokering. Geef het Internet eindelijk weer eens echt terug in handen van de eind-gebruikers.
Het zou eens tijd worden.

Een fijn 2019 van,

luntrus