kraakapp.nl helpt je je nieuwe kraakpand vinden

 

Hallo Radio Patapoe

Ik ben Sjerp uit Amsterdam en ik heb iets gebouwd dat jullie misschien wel interessant vinden: kraakapp.nl. Hier heb ik vandaag een prototype van mijn kraakapp online gezet. Deze app zoekt aan de hand van overheidsdata panden die mogelijk kraakbaar zijn en zet deze op de kaart. De app geeft op de kaart aan hoe oud bepaalde faillissementsdata is, waarbij een ouder faillissement een beter krakend pand oplevert. Het zijn allemaal industrieele of commercieele panden. Per adres kan je inzicht krijgen in de rechtsbank uitspraken, maar bovenal de relevante KvK informatie. Zijn er op dit adres nog andere bedrijven geregistreerd? Zijn die gestopt of niet? Zijn er delen van deze keten die niet failliet zijn?
Kraakapp.nl is een nieuw stuk gereedschap gebouwd uit solidariteit met en liefde voor alles wat kraakt en piept. Het vervangt nadrukkelijk niet de andere gereedschappen zoals taggen, waarbij je de leegstand ter plekke controleert. Deze app is bedoelt om een indruk te geven van wat er mogelijk is qua locaties, om met name in het begin van de zoektocht te helpen met orienteren, en om op plekken te kijken
naar interessante plekken waar je anders mogelijk nooit zou komen. Hotel Spaander in Volendam staat bijvoorbeeld nog leeg. Ook interessant is de Amsterdam Film School B.V. op de Panamalaan. Mooie filmzaal misschien? En de Vapiano in Groningen natuurlijk. Naarmate de app verder rijpt eet het meer staatsdata op en weet het van meer adressen. Momenteel zit er 4 maanden aan gegevens in
en dat leverde tot nu toe 1829 mogelijk interessante adressen op, verdeeld over heel Nederland.
De app kan op heel veel manieren veel beter. De databronnen kunnen veel rijker en breder zodat er meer adressen gepakt worden en er meer relevante informatie gegeven kan worden zoals vergunningen e.d. Een zoekfunctie zou handig zijn. Enzoverder. Maar om te beginnen heb ik dit prototype gebouwd, een beperkte beta. Voordat ik allemaal dingen ga bouwen die misschien niemand wilt hebben! Ik wil weten:
1. Is er interesse in dit systeem?
2. Werkt dit voor mensen, in principe?
De app is open source, ik verwelkom in principe alle kwesties&problemen / verbetersuggesties / codebijdragen. De controle over het project hou ik evenwel (vooralsnog) in mijn eigen handen. Om de app een goede kans te geven garandeer ik het komend jaar het onderhoud.
misschien interessant om op de radio het over te hebben?

groeten
Sjerp

kraakapp.nl