Antwoord van AH, nieuwe acties bij hoofdkantoor en opnieuw in de raad!

Nieuwsbrief 32
www.behoudlutkemeer.nl | info@behoudlutkemeer.nl
Bekijk de webversie
Behoud Lutkemeer zet zich in om de Lutkemeerpolder te behouden voor de stad Amsterdam. Ook steunen?  Deel deze nieuwsbrief en houd onze website en facebookpagina in de gaten voor activiteiten, demonstraties en oproepen.
English summary below
vrijdag 25 juni 13.00 volgende actie bij AH-hoofdkantoor. Kom ook!
Eind mei hebben we gevraagd om een gesprek met de directie met AH en om een reactie op het voornemen om in de Lutkemeerpolder te gaan bouwen. Albert Heijn, trek je terug is ons devies. Naar aanleiding van hun reactie zien wij ons genoodzaakt door te gaan met acties. De eerstvolgende actie is bij het hoofdkantoor in Zaandam op vrijdag 25 juni om 13.00. (Provincialeweg 11). Een leuke fietstocht, of gezamenlijk vanaf station Zaandam, verzamelen om 12.45. We zullen de directie uitnodigen om de polder met eigen ogen te zien en laten tijdens het protest vogelgeluiden horen, van vogels die dreigen te verdwijnen.

AH legt de verantwoordelijkheid bij de gemeente als ontwikkelaar, maar zonder koper, geen verkoper. Het is een zelftstandige keuze van AH om in de Lutkemeerpolder te bouwen. Heel recent opende AH nog een enorm distributiecentrum in Westpoort aan de  Beiraweg 3, slechts 7 km verderop. En dat ze zeggen in de verkennende fase zitten is ook bijzonder. Uit de documentatie blijkt dat ze al sinds begin 2019 in gesprek zijn met de gemeente.

We hebben Ahold Delhaize een open brief gestuurd en zullen volgende week vrijdag opnieuw inzetten op een gesprek.

Recent opende AH nog een enorm distributiecentrum in Westpoort aan de  Beiraweg, 7 km verderop.
English summary
Follow up action Ahold

A battle over the Lutkemeerpolder, in the west of Amsterdam, has been raging for years now. The municipality wants to build an distribution centers. Neighbours and thousands of sympathisers want to keep the polder, its biological agriculture and nature. The interested company has been revealed: Ahold, the holding behind Albert Heijn, Etos, Gall&Gall, and Bol.com; Ahold merged in 2016 with Delhaize which also owns supermarkets in VS and elsewhere. This specific distribution center is very probably meant for Albert Heijn.

In a reaction on our last action AHOLD announced they are ‘scouting the spot’ and point the city council as responsible. Without buyer, no seller, so AH has is own responsibility.  A follow-up action has been announced for next week Friday June 25th 1 pm, at the headquarters of Ahold in Zaandam. (Provincialeweg 11)

“We will continue until Ahold got the message; AH has to go away”.

 

Tuinierders gezocht!
Er wordt hard getuinierd in de polder, maar we kunnen nog veel hulp gebruiken.
Misschien wil je zelf een stukje tuin beheren of helpen met het wieden en watergeven in de gemeenschappelijke stukken. Het bouwen van voorzieningen is ook zeer welkom.

Meld je via info@behoudlutkemeer.nl als je ook mee wilt doen.

We hebben je hulp nodig!
Wat kun je nog meer doen?

– Schrijf een berichtje op de publieke facebook Albert Heijn en stuur een bericht
– Bel met het hoofdkantoor: 088 6599111 of de klantenservice: 0800 0305
– Tag @AlbertHeijn op twitter (#ahmustgo #behoudlutkemeer)
– Chat met Albert Heijn op whatsapp
– Geef in je lokale Albert Heijn deze brief af aan de manager.
– Zoek op linkedin Ahold of Albert Heijn. Ken je iemand die daar werkt? Stuur een bericht.
– haal bovenstaande flyers op één van de afhaalpunten en deel deze uit bij Albert Heijn
– houd actie-aankondigingen in de gaten via onze website en social media.

Verzoek herziening bestemmingsplan
Commissievergaderingen gemeente

Na een maandenlange procedure is Stichting Behoud Lutkemeer eindelijk in het gelijk gesteld: ze zijn belanghebbend en de gemeenteraad moet beslissen over het verzoek Herziening bestemmingsplan. Op 30 juni is het geagendeerd  bij de commissievergadering Ruimtelijke Ordening.

Eerder deze maand besprak de gemeenteraad op verzoek van Partij van de Dieren de reserveringsovereenkomst en een mogelijke komst van Albert Heijn naar de polder. Kijk hier de behandeling terug. (Inspraak is op 14.20 en 18.15)

Een transcriptie van de behandeling (incl commentaar) is hier terug te lezen.

Doneer voor de Lutkemeer
De campagne en de juridische procedures kosten geld. Ook een steentje bijdragen? Doneer voor de Lutkemeer!
NL94 INGB 0007 2294 84 tnv Het Luchtkasteel ovv Behoud Lutkemeer
Geef je op voor alarmlijst
Als er gedreigd wordt met zandwagens en acute actie nodig is: geef je op voor de alarmlijst. mail je telefoonummer naar info@behoudlutkemeer.nl
en tot slot een oproep om ook te tekenen:
Niet alleen de Lutkemeer, ook de Sloterplas wordt bedreigd door de plannen van de gemeente. Lees hier meer erover!
Veel gestelde vragen over het verzet in de Lutkemeerpolder