Lutkemeer: bijna kwart miljoen binnen!

Stand van Zaken
De komende weken gaan we samen met Land van Ons in gesprek met gemeenteraadsleden en hopelijk ook de wethouder. Steeds meer mensen sluiten zich aan en spreken zich uit. We kunnen echt een kentering krijgen. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze ambassadeurs.

Volgende week starten we ook een schrijfactie richting de raadsleden en kandidaten. Meer informatie volgt!

Wat betreft de crowdfunding komen we dichtbij de kwartmiljoen! Vanaf volgende week kunnen ook op de website de stand laten zien. Deel de pagina’s en roep mensen op te doneren!

Bodem en Smaak
Tijdens het webinar gaan we met verschillende stakeholders, deskundigen en betrokkenen in gesprek over een duurzaam en gezond voedselsysteem in de Metropoolregio Amsterdam en de betekenis van de bodem in het algemeen en Lutkemeer in het bijzonder.

De volgende sprekers zullen live vanuit de studio bij de Natuurmediatheek het Groenpunt en online mee praten:
Annick Mantoua – Directeur de gezonde stad
Abdelkader Benali – Schrijver en Kok
Michiel Korthals – Hoogleraar toegepaste filosoof
Rene Zanderink – Journalist en kookboek schrijver
Dick Glastra Loon – Directeur Eigenwijks
Sebastiaan van Aalst – Directeur Food Kabinet
Rob Roggema – Architect Lector Inholland

Moderatie door Jeffrey Spangenberg (Food council MRA / Slow food) en Lidy Zeinstra (Coördinator Groenpunt / Anmec)

Maandag 21 februari 20.00-21.15
Meedoen en praten kan via zoom. Let op: vanwege online veiligheid zitten we achter een password: 736107

Je kunt ook meekijken via youtube. Er is dan geen mogelijkheid tot vragen stellen en interactieve deelname.

YOUTUBE KANAAL
Abonneer je op ons youtube-kanaal! Promotiefilmpjes, animaties, inspraak en verschillende statements. Bekijk hier onze afspeellijsten en deel gerust!
GRONDPOLITIEK
Op maandag 28 februari is het volgende webinar over grondpolitiek. Wat speelde zich allemaal af rond corruptie in de Lutkemeer en hoe werkt dat nog steeds door? Lees hier alvast het onderzoeksrapport.
HET PLAN VOEDSELPARK
Lokaal voedsel telen op duurzame wijze en behoud van landschap en biodiversiteit zijn de uitgangspunten. Lees hier over Voedselpark Amsterdam